Projecten - Walk 4 Veterans

Projecten

Veteranenhond

Zo’n 5000 veteranen kampen elke dag met de gevolgen van aangrijpende gebeurtenissen die ze tijdens een missie hebben meegemaakt. Ze hebben PTSS, een Post Traumatische Stress Stoornis. PTSS verandert het leven van veteranen.

De symptomen zijn onder andere:

  • Nachtmerries en herbelevingen
  • Slapeloosheid
  • Prikkelbaarheid
  • Woede-en angstaanvallen
  • Concentratieproblemen

24/7 een buddy
Misschien is een hond wel de beste hulp voor een veteraan met een trauma. En niet zomaar een hond, maar een speciaal getrainde en gecertificeerde hond! Lees hier verder over dit bijzondere project.

Veteranenlocatie

Samen bouwen wij aan een plek voor vertrouwd kameraadschap. Een plek waar personeelszorg van defensie gekoppeld wordt aan persoonlijke doelen. Een plek met een actieve link naar de samenleving. Kortom; een verbindingspunt voor rust, zingeving en kracht!

Samen één locatie met één missie

Een duurzame plek voor alle actieve en post-actieve militairen en veteranen. Met als insteek een duidelijke lange termijn visie van Defensie, Nederlands Veteranen Instituut en Hulp voor Helden. En met vele mogelijkheden en een enorme inspirerende meerwaarde. Lees hier over dit geweldige initiatief waarmee we veteranen een vertrouwde plek willen geven om tot rust te komen of juist activiteiten te ontplooien onder gelijkgestemden!

MissionKit

Wie als militair wordt uitgezonden, laat altijd partner, kinderen, ouders en/of vrienden achter die hem of haar zullen missen.

Met de MissionKit steken we zowel de militair als zijn of haar thuisfront een hart onder de riem. Lees hier over de inhoud en het doel van dit project.