Veteranenhond - Walk 4 Veterans
????????????????????????????????????

Veteranenhond

Vele Nederlandse veteranen ondervinden blijvende gevolgen van traumatische ervaringen tijdens hun missie(s). Ze kampen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) dat hen weinig uitzicht op genezing biedt. Sinds enkele jaren worden speciaal opgeleide hulphonden ingezet om hen bij te staan.

Deze Veteranenhonden zijn buddy’s die er altijd zijn voor de veteraan; ze geven aandacht en voelen vertrouwd. Maar PTSS-hulphonden kunnen veel meer! Bijvoorbeeld de eerste signalen van een nachtmerrie waarnemen en de veteraan wakker maken, waardoor de nachtmerrie en de herbeleving stopt. Als zijn baas een paniekaanval krijgt, dan trekt de hond hem weg uit die stressvolle situatie.

Eén van de belangrijkste uitkomsten is dat de veteraan weer durft deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer, waardoor diens kwaliteit van leven én dat van zijn of haar thuisfront enorm toeneemt. Zo zegt Patricia, partner van een veteraan met een hulphond: “Het is een wereld van verschil nu deze hond bij ons is. Nu functioneren we weer als gezin. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de kar niet meer in mijn eentje hoef te trekken, maar bepaalde dingen rond mijn man aan onze hond kan overlaten.”

Echter een PTSS-hulphond opleiden is kostbaar. Doneer daarom nu, voor veteranen én voor hun thuisfront!